Tjänat 3000 lax idag

Igår ballade min lur ur. Från att ha varit väl fungerande kunde jag plötsligt utan förvarning inte ladda den längre. Stoppade först i den när jag satt i bilen, men det hände nada på batteriindikatorn. Tänkte att det var en jävla skit till billaddare. Ryckte lite i den, och satte i och ur den ur tändarhålet ett par ggr... Men inget ändrades... Funderade lite över att den faktiskt lös, så den borde ju va hel.. Men tydligen inte.... När jag kom hem stoppade jag i den i den vanliga laddaren... Fortfarande nada laddning. Började "laga" på mitt sätt, lite typiskt tjejigt vill jag tro... Tryckte sladden hårdare in i sitt hål... Vickade ganska kraftigt i sladden och slog telefonen några gånger i sängstolpen... Inget hände... Skit... Telefonen pep för svagt batteri. Började kolla runt på pricerunner var man kunde hitta de billigaste Sony Ericsson-telefonerna. En C 902 för dryga 2700 fick det bli... Skulle bara fundera några dagar. Började tänka lite på hur livet skulle se ut utan luren. Ganska skönt faktiskt... Några dagar bara... Fast jobbigt... Hur gjorde man förr när man skulle träffa nån på stan?? Bestämde man plats och klockslag då elle??

Idag när jag kom hem från jobbet gick MacGyver & hämtade min telefon, som låg i delar vid sängen, en liten, liten mejsel, en tops och bensin eller vad det nu var. Han pillade och putsade bort nå´n skit som satt i ingången batteriladdaren/telefonen och vips så hade han tjänat närmarte 3000 spänn åt mig.... Tack min älskade cK... Undrar vad vi ska hitta på för kul för de pengarna... :)







Ni kan kalla mig husägare

Idag kl 15:15 stegade jag och cK ut från "Mäklarhuset" ett hus och en erfarenhet rikare och några kronor fattigare... Känns just nu, precis som när jag fick reda på bebben i magen, ganska ingenting liksom... Är tydligen en sån person, som måste gå och suga på karamellen ett tag, för att sen, i de allra flesta fall, känna att "Fan, vad nöjd jag är"...

Allt gick så illa snabbt, både med bebben och med huset. Två månader för det första och två dagar för det andra :) Kanske inte riktigt, men nästan. Visste sen ett par månader att huset skulle komma till försäljning, så det är klart att vi funderat över det. Men från visning till att näst sista budgivare dragit sig ur var det bara två dagar.  Ska bli intressant att bli Örslösabo, jag som alltid hävdat att Götene är bästa platsen på jorden att slå ner sina bopålar.
Så från första Juni är ni välkomna på en kaffetår i Lindåsen, Örslösa. Varsågoda och ta er en titt på huset. Eller som cK´s mormor sa: "Fin barack"


Sockerchock och våfflor

I torsdags var det dags att genomföra en glukos-belastning som skulle göras för att kolla om det eventuellt kan vara graviditetsdiabetes, som orsakar den lite för stora kulan. Var på Guldvingens vårdcentral kl åtta och fick ta ett litet stick in armen... Därefter fick jag dricka en illa äcklig sockerlösning och gå ut och sätta mig och vänta i väntrummet i två timmar... "Kan jag inte åka hem" , frågade jag... "Nej, du ska helst inte röra dig, du kan gå på toa om du behöver, men det är det enda", fick jag till svar... Aj, då... Fick ringa cK lite snabbt och lätt och hoppas att han inte hade gått och lagt sig. Behövde ju något att fördriva tiden med och frågade honom om han inte kunde komma med en bok till mig.... Han undrarde om det inta fanns några broschyrer jag kunde titta i, men insåg väl han med att det kunde bli lite tradigt, så han kom så snällt  :)

När klockan var 10 var det dags att ta nästa blodprov, som slutade i inte mindre än fyra stick... Var tydligen lite svårstucken... Nu är det bara att vänta på svar från skövde som talar om huruvida jag har förhöjt socker i blodet eller inte... Känns som om tiden går och det där svaret lär väl komma lagom till att jag ligger där på bordet och snällt får pressa ut sex-kilosklumpen oavsett...

På kvällen var det dags att öka på blodsockret ytterligare. Våffeldagen skulle firas. Dock en dag för sent, men det innebar bara att jag fick våfflor två dagar i rad. Startade med små fullkorns-våffle-snittar med lite olika röror på. Var faktiskt riktigt gott. Därefter kom den verkliga höjdpunkten... De riktiga våfflorna.



Kanske Wallentins första smak på våfflor, fast han fick ju med lite fördröjning...
 
Kom på att jag verkligen älskar de små rutiga hjärtana. Har faktisk provat mig fram bland våffelmixerna (ja, jag använder mix när jag hittar bra grejer) och hittat den klart bästa våffelmixen. Tre kockars mix finns att köpa på ÖB för typ 7-8 kr..

Frasar frasigare än stärkta underkjolar när man tar första tuggan. Det är mumma det... Vill även slå ett slag, fast mycket svagare,  för Ekströms fullkornsvåfflor. I alla fall om man har röror på. Ett stort minus får Icas egna våffelmix. sega jävlar & inte ett dugg fras så lång örat nådde.... 



Vuxen??

Idag har vi varit på husvisning.... Intressant... Jag kan ju ingenting om hus.


Hmmmm....

JESSICA ANDER

CONNY KNUTSSON

56.5 %

Ett förhållande mellan JESSICA ANDER och CONNY KNUTSSON har goda chanser att bli lyckat!
Klicka här för att göra detta kärlekstest.



Jag vet inte om jag skulle kalla 56,5% för goda chanser... Testa du med :)

Fina fötter

Frågade cK för några veckor sen om han kunde ta hand om mina fötter lite, för jag når liksom inte ner själv... Det hade han inte alls lust med, men han kunde gärna tänka sig att betala någon annan som gjorde det. Så igår förmiddag prövade jag på Götenes senaste nytillskott "Susannes body & face" för en behandling.

Delar av gamla polishuset hade gjorts om till nya fräscha lokaler. Fick sätta mig i en jättefåtölj och bara luta mig tillbaka & njuta till ljuv musik och en fantastisk halvtimma. Först var det fotbad med olja och salt medan Susanne masserade tinningarna. Sen fick jag fötterna peelade och filade med en scrubcreme och därefter sprayade med rosenvatten. Sist men inte minst smörjdes fötterna in med en go creme och fick sig en fin massage... Lövley... Som grädde på moset fick jag ett glas "skumpa" och en härlig skål vindruvor och jordgubbar att mumsa på innnan det var dags att dra på sockar och skor och ge sig ut i verkligheten igen. Har förberett cK på att jag behöver en eller två likadana behandlingar till innan jag är mager nog att ta hand om fossingarna själver igen :) 

Eftermiddagen spenderades på Sparbanksvallen i Västerby kollande på lite fotboll innan pizza intogs på köket. Sen var jag tvungen att kolla hur långt Ica hade kommit i sin ombyggnad, vilket resulterade i att jag helt plötsligt satt hos mamma med en halvliet Klings kaffe-konjac... Vem la den i  in korg??? Därefter Sparbanksvallen igen kollandes Kinne-Vedums damer spöa Vedum med 3-0 (eller vad det nu blev)... Väl hemma åkte jag och handlade lite på Hjertis innan det var dags att bänka sig för veckans höjdpunkt... Robinsonpremiär... Kan nog bli lite spännande att följa deltagarna i träsket under våren. Pakterna lät i alla fall inte vänta på sig... :)

cK´s matdag

Klart att det händer att jag blir jävligt förbannad ibland på kidsen på jobbet, men faktiskt inte så ofta längre. Tror att det handlar om en kombination av att man har träffat eleverna under lång tid nu och byggt upp en relation och att jag helt enkelt lärt mig att va cool.... Under sista lektionen på fredagen kan jag dock säga att jag lite önskade att man fick plocka fram pekpinnen och bett ligisterna lägga upp fingrarna på katedern...

Kom hem och var fortfarande uppretad, vilket heller inte är vanligt numera... Brukar lämna jobbet kvar där och inte fundera så mycket förrän jag är tillbaka där, men inte igår alltså...  Fick i alla fall glädjas över att det var cK´s matdag (han fixade ju inget igår när jag var på flärdkväll) och jag skulle slippa slava vid spisen. Han verkar ha drabbats av total idétorka, eller så är han bara lat  (han försöker få det att låta som om han bara vill ha lite lyx när det är fredag), för det blev i alla fall restaurang denna veckan också... Åkte fram till Café o bar och intog hamburgare respektive club sandwich.




Jag har demolerat min mat lite, men cK´s hamburgare ser jättegod ut fortfarande

Hoppas att latmasken bor kvar i honom ett tag till. det börjar bli en god vana att gå på restaurang varje fredag. Fast hans egen mat är också den bästa som finns :)

När vi kom hem stoppade han om mig så gott i soffan med filt och kompisar, så alldes snart hade jag dessutom hade jag helt glömt bort att eftermiddagen varit en av de värsta på länge



Tack för mat och omvårdnad världens bästa cK ;)

Lyx och flärd

Var på flärdkväll i Götene i torsdags. Många av Götenes företagare hade en monter i bilsalongen hos Åkessons, för att visa upp sig och lämna fina erbjudanden till besökarna. För 150 spänn fick man dessutom avnjuta goda snittar från Köttex och trevlig modevisning, där både kläder, glajjor och frisyrer visades upp... Jag såg till att få rejäl valuta för stålarna, för jag hämtade snittar ett par gånger.  Alla utställare hade dessutom gotter man fick smaka. Jag och Malin tänkte dock inte längre än våra näsor räcker och åkte till flärdkvällen utan ett nickel på fickan. Lina fick rycka ut och komma med stålar. Köpte lite lotter och en lila ögonskugga... Kan nog bli snygg framåt vår och sommar.  

 
Malin och mamma minglar loss med snittar och bubbel


Jag likaså


Modevisning... Vissa modeller var äldre, vissa yngre...

Fortfarande för stor :(

Var på mödravården idag för min extrakontroll eftersom livmodern var över normalkurvan sist. Gjorde de sedvanliga kollerna. Hjärtljud 142, bra blodtryck, inget socker i urinen jag hade med och heller inget på de blodprover jag lämnade förra gången för ett par veckor sedan. Allt verkar bra. Turen är nu i alla fall att man gör en glukosbelastning för att utesluta diabetes. Där mäts sockret i blodet före och efter man fått dricka nån sockerlösning. Är det så att det är bra resultat där får man åka och kolla om man bär på mycket fostervatten... Gör man inte det utgår man från att allt är som det ska... "Men det är inte så vanligt att man är för stor alltså", frågar en lite orolig Jessie sin barnmorska.... "Johodå... Det är inte alls så konstigt", svarar hon.... Så det ska väl bli bra det här....

Får man en sån här...

Är det ju bara mer för mig och cK att älska :)

cK`s matdag

Jag och cK bytte matdag denna veckan, så jag tog hans torsdag och han skulle istället fixa på fredagen. Frågade nån dag innan vad han skulle bjuda på, så kunde jag handla åt honom om han ville. Han tänkte efter ett tag och svarade sen att eftersom det var fredag tyckte han det var ett perfekt tillfälle att bjuda på restaurang.

Vid 17.30 på fredageftermiddagen hämtade han således upp mig på jobbet och vi åkte till restaurang Troja. Där valde vi varsin god tvårätters meny. Ck tog toast skagen och oxfilé med bea och potatisgratäng. Själv valde jag samma förrätt men sjötunga (eller vad det nu var. panerad?? fiskfilé var det iaf) på planka med pommes duchesse. Gott var det i alla fall...


cK´s filé


Min planka


Mmmm så gott det var :)

cK fick sig nog dock en tankeställare när notan kom in... Ingen av hans tidigare middagar har nog landat på 560 kr. Förvisso inklusive en öl till honom och en bubbelvatten till mig...  :)

Vad bjuder era respektive på när det ska bjudas flott?? 

Knäpptyst i luren- Ett gott tecken

Har fortfarande inte hört ett ljud om mina blodprover jag tog för att kolla sockret... Tog dem förra onsdagen och jag antar att de gott och väl är färdiganalyserade. Så tjo & tjim, jag är ingen diabetiker.  Men inget ont som inte för något gott med sig. Har sen förra onsdagen (med undantag för i lördags) betett mig nästan som om jag vore diabetiker. Inte fikat gotta och inte ätit godis.... eller i alla fall väldigt, väldigt sparsamt :)

Helgen v. 10

Helgen har som vanligt gått i ett illa snabbt tempo... Fast det gör iofs veckorna också... När jag var yngre var det så jobbigt att det ibland var typ tisdag och onsdag, för då var det så lång till fredagen... Nu är det bara måndag & fredag.... De andra dagarna märker jag aldrig...

Var hemma vid halv fyra på fredagen & gjorde ett litet ryck i rövarkulan. Orkar man inte de andra dagarna ska det i alla fall se hyggligt ut till helgen :) Blev illa trött och var tvungen att lägga mig och vila lite vid halv sex-snåret. Ställde inte nån klocka, men tänkte att jag skulle gå upp senast halv sju för att duscha och fixa lite fruktsallad innan postkodmiljonären började. Kände efter ett tag att cK kom och gjorde mig sällskap i sängen. Han hade ju bara sovit till tre på fredagen, så han behövde ju vila lite också :) Tyckte jag hade stenkoll på uret men vaknade med ett ryck och insåg att klockan redan var tjugo i åtta.. Nu blev det brått.. Sparkade upp mannen ur sängen och satte honom att hacka fruktsallad... Tack för inspirationen Ida :)


cK hackar ananas


Lite rostade nötter & kokos & bös kan va gott till


Det färdiga resultatet. Fruktsallad med äpple, päron, apelsin. kiwi, ananas, vindruvor och granatäpple. På toppen lite nötter, bös och vaniljkesella. Hade man bara en hackare anställd på heltid skulle jag vilja ha det varje dag.

Lördagkvällen spenderades hos Linda och Andreas där Storjägare Andersson visade på fler kvaliteter än just jägartalangen... Jättegod paj och sallad och en superb avslutning bestående av karamelliserade päronskivor och glass. Mumma... Jag och cK fick se oss besegrade i både Guitar Hero och Alias... Jag fattar inte...



Hädanefter blir det bestämt bara spel som har stått i våra hyllor i åratal... :) Tusen tack för en jättetrevlig kväll..

Jaja...

Trägen vinner... Till alla er som önskat... Vill bara tillägga att jag i början av graviditeten använde brun-utan-sol, men efter att cK sa att den luktade illa och ändå inte fyllde någon funktion, så sket jag i den... :)

Håll tillgodo. Kortet är taget igår, vecka 29+0


Provsmak på babylivet & cK´s matdag

Igår fick vi äran att hälsa på den femton dagar unge Wallentin. Jättesöt liten bebbe. Helt perfekt litet ansikte och världens smalaste fingrar :) cK övade på att hålla den lille och jag tyckte han gjorde det med stor framgång. Nu känner jag mig inte alls osäker på att lämna över vår lille i hans vård... Kolla handlaget...



Bara måste visa de söta kläderna jag hittade till honom... Så till er som känner sig träffade i förra inlägget... I stil med detta vill vi ha. Fanns för små rara tjejer också :)



Vet att det inte är så himla långt kvar för oss heller, men jag vill ha ut bebisen nuuuuu!!!!!

cK ville aldrig åka från Fasanbacken, för han hade inte kommit på vad han skulle laga för god middag på sin matdag. Till slut fanns dock ingen återvändo och på väg in till stan kom han på att han skulle bjuda på bräckt kassler, ris och champinjonsås. Tror nog han överträffade sig själv igen...

Kasslern skivas


cK gillade inte när det skvätte så


Champinjoner till såsen


Såsen


Det färdiga resultatet

catering... Någon... ??

Mvc och babyprylar

Har varit på mvc-besök idag... Börjar dugga tätare nu när det faktiskt börjar närma sig lite smått... Snart inne på sista fjärdedelen. Hjärtljud 144 förra gången och 145 nu... Verkar hålla sig där omkring. Är dock lite svårt t.om för expert-Hellman att kunna avgöra könet... Lite i "ingenkönsland" tydligen :) Bra blod-och pisseprover sen förra gången och även bra blodtryck... Lilla smolket i glädjebägaren var att livmodern verkar avvika något från den normala kurvan. Har växt lite för mycket... Jag försökte lägga fram förslaget att jag kanske bara unnat mig och göttat mig lite extra ett tag, men barmorskan hävdade att det inte skulle spela roll. Fanns absolut ingen anledning till oro, men för att utesluta graviditetsdiabetes, vilket skulle kunna va en orsak, fick jag en extra tid för mätning och ett prov för att kolla sockret i blodet...  

Var på babyproffsen härom dagen och hämtade ut ett paket gratisgrejer man fick när man gick med i Libero-eller pampersklubben, vilken det nu var. Innehöll bland annat en blöjsoptunna som jag tror skall absorbera lukten, en napp, tuttskydd så inte mjölken rinner iväg en massa erbjudanden till olika tidningar och klubbar, våtservetter (eller vad det nu heter till barn) och prov på blöjor... De får jag nog dessvärre skicka tillbaka... För inte kan det finnas någon som har röv i storlek med en tesked... I alla fall ingen från släktet Ander...



Fick även babyns andra leksak härom dagen. Den första var en kanin som han fick av min mamma och nu fick han  två mobiler att hänga över säng eller skötbord och en lite skallra i nåt mjukt och gottigt material av cK´s mamma... Hoppas han blir glad :)

Vet ju att det här bara är början på alla gåvor som kommer forsa in här nu ett bra tag framöver. Själv har jag varit med på en sisådär 2345958 gåvor till nyfödda barn. Eftersom mina kompisar, syskon och bekanta började få barn redan på trettiotalet, medan jag själv valde att satsta på karriären som lärarinna, har man ju liksom sett ett och annat liv komma till världen och varit framme med gåvor... Nu är det payback.. Men var snälla och prata ihop er lite... Vill inte bara ha i minsta storleken som han kan ha i ett par månader. Inte heller bara större storlekar som han kan växa i. Inte gärna för många gosedjur, man vet ju aldrig var man ska göra av dem. Räcker även med en boken- om -mig-själv. Tror bestämt det är bättre att publicera en önskelista här, så kan ni pricka av varefter ni handlar prylarna.

Imorron ska vi få åka till Christer och Ida och kolla hur en livs levande tvåveckors-baby ser ut... Har såklart alltid varit kul att se alla nya bebisar, men helt plötsligt har allt sånt blivit lite extra speciellt...

Tror jag vet vad det blir

Vet att det bara är spekulationer, men det är lika kul ändå... Härom natten drömde cK om att vår lilla dotter föddes och inatt var det min tur att drömma om att vi fick en tjej... Idag satt vi ett gäng på jobbet och några av de mer "erfarna" damerna, sa att jag hade typisk "tjejmage" och Frida, en tjej på jobbet som ska ha några veckor innan mig, hade en typisk "killmage".  Hjärtljuden tydde på båda könen, beroende på vem man frågade :) Blir ju lite knepigt med en gång eftersom vi knappt har några tjejnamn på G... Jag gillar Molly eller Thilde medan cK absolut inte kan tänka sig dessa, utan det ska va riktiga namn såsom Sandra, Emma eller Elin..... Men alla minns väl att det var cK som valde barnvagn va?? :)

cK´s matdag

Torsdagar betyder ju än så länge cK´s matdag... Jag säger än så länge, för det har han gjort klart för mig att när jag bara går hemma sen kommer han minsann inte laga maten en dag i veckan... Hmmm... Jag tror inte riktigt att han har insett vem det är han lever med än...

Förra veckan fick jag hemmagjord pizza på hönökaka. Det var mumma det... Men i torsdags slog han på stort igen och fixade mat från grunden. Hemmagjort potatismos.. Det är inte kattskit det...


Här rivs det muskotnöt i moset


Vispar moset riktigt fluffigt


Bullens pilsnerkorv till cK och småköttbullar till mig


Det färdiga resultatet... Om Swegon klappar igen vet jag att han inte kommer ha problem med att få anställning på vilken finkrog som helst... Världens bästa cK ;)

RSS 2.0