Chokladbollskaka
2 äggvitor
2½ dl socker
200g margarin
6 dl havregryn
1 msk kakao
2 msk vaniljsocker
Kräm
1 dl florsocker
2 msk kakao
50g margarin
1 dl mjölk
2 msk vetemjöl
2 äggulor
vaniljsocker
- vispa äggvitorna till hårt skum (mkt viktigt att inte gulan gått sönder i vitan eller att man tar en plastbunke som råkar va lite "fet". Bäst med rostfri gryta eller skål)
- Blanda i sockret
- Smält margarinet & rör i det tillsammans med havregryn, kakao och vaniljsocker
- grädda i 200 grader i ca 13 minuter (tänk på att ha en plåt med kant då det gärna flyter ut
- Låt svalna något
- Smält margarinet till krämen
- Ta från plattan & vispa ner vetemjälet
- häll i mjölken & vispa så att inga mjölklumpar finns kvar
- koka upp & tillsätt florsocker & kakao
- Ta från plattan & tillsätt äggulor & vaniljsocker efter behag
- Dela kakan på mitten (den kommer gå sönder)
- Lägg krämen på ena halvan
- Lägg andra halvan på
- Bred över vispad grädde & färska bär