Chokladbollskaka

2 äggvitor
2½ dl socker
200g margarin
6 dl havregryn
1 msk kakao
2 msk vaniljsocker

Kräm
1 dl florsocker
2 msk kakao
50g margarin
1 dl mjölk
2 msk vetemjöl
2 äggulor
vaniljsocker

  1. vispa äggvitorna till hårt skum (mkt viktigt att inte gulan gått sönder i vitan eller att man tar en plastbunke som råkar va lite "fet". Bäst med rostfri gryta eller skål)
  2. Blanda i sockret
  3. Smält margarinet & rör i det tillsammans med havregryn, kakao och vaniljsocker
  4. grädda i 200 grader i ca 13 minuter (tänk på att ha en plåt med kant då det gärna flyter ut
  5. Låt svalna något
  6. Smält margarinet till krämen
  7. Ta från plattan & vispa ner vetemjälet
  8. häll i mjölken & vispa så att inga mjölklumpar finns kvar
  9. koka upp & tillsätt florsocker & kakao
  10. Ta från plattan & tillsätt äggulor & vaniljsocker efter behag
  11. Dela kakan på mitten (den kommer gå sönder)
  12. Lägg krämen på ena halvan
  13. Lägg andra halvan på
  14. Bred över vispad grädde & färska bär



RSS 2.0