Juldagen
Åren går & Statt på juldan består... Har dock sen några år lämnat över min biljett i trängseln till någon yngre förmåga som ännu inte insett att man inte pröjsar för en kväll i helvetet. Iastället kom Anna & Ricky hit på lite spel och gulaschsoppa. Satt fint det efter all julmat.
Som ni kan se på cK´s kort så tog han hem spelet
Till soppan bakade jag matmuffins som, om jag får säga det själv, var riktigt goda. Dock var de inte lika goda dan efter, så om ni vill testa och inte är så många så gör bara halv sats...
Resultatet:
Och receptet:
Matmuffins med tomat och basilika
100g smör
250g kesella
3 ägg
2dl mjölk
7dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1tsk salt
Fyllning:
2dl soltorkade tomater
1 kruka basilika
2dl grovriven ost
Sätt ugnen på 225 grader. Finhacka grönsakerna. Smält smöret och blanda i kesella, ägg och mjölk i det smälta smöret. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en stor skål. Blanda ner ägg och smörsmeten i mjölblandningen tillsammans med fyllningen. Fördela smeten i 12 folieformar och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
Låt er väl smaka.
Som ni kan se på cK´s kort så tog han hem spelet
Till soppan bakade jag matmuffins som, om jag får säga det själv, var riktigt goda. Dock var de inte lika goda dan efter, så om ni vill testa och inte är så många så gör bara halv sats...
Resultatet:
Och receptet:
Matmuffins med tomat och basilika
100g smör
250g kesella
3 ägg
2dl mjölk
7dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1tsk salt
Fyllning:
2dl soltorkade tomater
1 kruka basilika
2dl grovriven ost
Sätt ugnen på 225 grader. Finhacka grönsakerna. Smält smöret och blanda i kesella, ägg och mjölk i det smälta smöret. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en stor skål. Blanda ner ägg och smörsmeten i mjölblandningen tillsammans med fyllningen. Fördela smeten i 12 folieformar och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
Låt er väl smaka.
Kommentarer
Trackback