Paus

Måste ta ett litet brejk :) Har andra grejer på G ett tag... Ses den 14/11 igen

//J

Kalkon & kanon... :)

Kalkon:

Var på Bvc med Bluppen i förmiddags & fick för oss att ta en promenad i Råda innan vi åkte hem... Har både sprungit och gått femman i Råda förr, men hade tydligen glömt bort vilka jäkla backar det fanns... Kanske aldrig mer går i Råda... I alla fall inte med liten Blupp... & absolut inte när det är fullt med skotare & skördare eller vad det nu heter i skogen... Blev lite jobbigt på sina ställen :)




Kanon...

Men vem bryr sig om barnvagnskörning i meterdjupa hjulspår, jobbiga backar & en jävla massa lera i skuffen när...

... Livets dryck nu finns på Hjertbergs... :)


Go mat

Testade härom veckan att göra en av Tinas Cookalong-rätter som jag fastnade för... Blev så himla god...  Testa ni med...

Kantarell-och parmesantoppade färsbiffar



Antal portioner:
4
Ingredienser

500 g blandfärs
 1 st ägg
 2 skivor vitt bröd, utan kanter
 1.5 dl mjölk
 1 st finhackad gul lök
 1 tsk flingsalt
 1 krm malen peppar
 0.5 msk ½ msk smsmör ½ msk vanlig rapsolja till stekning

Topping
 1 l kantareller, 350 g
 1 skalad schalottenlök
 2 st hela skalade vitlöksklyftor
 2 msk crème fraiche
 1 st äggula
 2 dl riven parmesanost
 1 msk 1 msk smör

 1 påse ruccolasallad, 40 g
 1 litet huvud isbergssallad
 2.5 st morot
 1 msk kallpressad rapsolja
 1.5 msk vit balsamvinäger
 1 st zucchini
 1 krm flingsalt
 0.5 krm svartpeppar (malen från kvarn)


Biffarna:
Ugn på 225 grader, Grill
Sätt på stekpannan till biffarna och svampen
Lägg i mjölk och ägg i en skål, smula för hand ner brödet
Finhacka löken, lägg i skålen tillsammans med färsen
Ta i salt och peppar
Forma biffarna, stek i smör och olja, lägg i form

Svampen:
Lägg kantarellerna i pannan
Skiva löken tunt, i pannan
Krossa vitlöken med en kniv, i pannan
Låt steka utan att röra 5 minuter
Salta och peppra
Rör i stekpannan
Lägg upp svampen i skål
Lägg i äggula, parmesan, creme fraiche i skålen, salta och peppra
Lägg på svamptoppingen när biffarna ligger i formen
In i ugnen på grill, 5 minuter

Salladen:
Riv squash och morötter och lägg i en skål. Blanda i olja och vinägern. Lägg ruccolan på toppen utan att vända ner den.
Salt och peppar
Lägg upp på tallrikar
Ta biffarna direkt från ugnen och lägg på tallrikarna



Safari

I tisdags morse fick jag & Bluppsing ett ryck & gick ut på en liten walk... Gör dessvärre det alldeles för sällan, men är glad att vi gjorde det just igår... I en trädgård sprang det nämligen omring två små bambibäbisar & lirade med varann... Fick upp mobilen snabbt som attan, men tyvärr hittar jag bara den ena på bilden. Bilden, som då är från mobilen, är dessutom kass... Men ni får hålla tillgodo...


Knatar vidare en sisådär sju steg & får stanna till & kika på den här donnan en stund...



... Som var ute och lunchade med dessa här två...



En lagom trökig promenad blev helt plötslig värsta kinderägget... Motion, frisk luft & safari :)


Fuck you :)



Ser inte alltid ut som om jag inte fattar nåt... Kan se riktigt farlig ut också :)

Nu vet jag

Har inte kunnat fira ordentligt idag... Fan... Kan ju inte åka in till stan bara för att köpa jäst... & utan jäst kan man ju inte baka bullar... När jag tröttnat på att va lärare ska jag slå upp portarna till Nya Örslösa Lanthandel... Japp, så får det bli :)

Klart

Nu är inlägget före detta äntligen klart :)

RSS 2.0