Go mat
Testade härom veckan att göra en av Tinas Cookalong-rätter som jag fastnade för... Blev så himla god... Testa ni med...
Kantarell-och parmesantoppade färsbiffar
Antal portioner: 4
Kantarell-och parmesantoppade färsbiffar
Antal portioner: 4
Ingredienser
500 g blandfärs
1 st ägg
2 skivor vitt bröd, utan kanter
1.5 dl mjölk
1 st finhackad gul lök
1 tsk flingsalt
1 krm malen peppar
0.5 msk ½ msk smsmör ½ msk vanlig rapsolja till stekning
Topping
1 l kantareller, 350 g
1 skalad schalottenlök
2 st hela skalade vitlöksklyftor
2 msk crème fraiche
1 st äggula
2 dl riven parmesanost
1 msk 1 msk smör
1 påse ruccolasallad, 40 g
1 litet huvud isbergssallad
2.5 st morot
1 msk kallpressad rapsolja
1.5 msk vit balsamvinäger
1 st zucchini
1 krm flingsalt
0.5 krm svartpeppar (malen från kvarn)
Biffarna:
Ugn på 225 grader, Grill
Sätt på stekpannan till biffarna och svampen
Lägg i mjölk och ägg i en skål, smula för hand ner brödet
Finhacka löken, lägg i skålen tillsammans med färsen
Ta i salt och peppar
Forma biffarna, stek i smör och olja, lägg i form
Svampen:
Lägg kantarellerna i pannan
Skiva löken tunt, i pannan
Krossa vitlöken med en kniv, i pannan
Låt steka utan att röra 5 minuter
Salta och peppra
Rör i stekpannan
Lägg upp svampen i skål
Lägg i äggula, parmesan, creme fraiche i skålen, salta och peppra
Lägg på svamptoppingen när biffarna ligger i formen
In i ugnen på grill, 5 minuter
Salladen:
Riv squash och morötter och lägg i en skål. Blanda i olja och vinägern. Lägg ruccolan på toppen utan att vända ner den.
Salt och peppar
Lägg upp på tallrikar
Ta biffarna direkt från ugnen och lägg på tallrikarna
Kommentarer
Postat av: Blaa
Eller hur...lätt som en plätt va???
Postat av: ANna
va duktig du är! :)
Postat av: Frida
De såg ju najs ut! Får ja prova i mitt nya kök i värmegården ;) Frida kusin
Postat av: Jessie
Hej Frida!!
Kul att du hittat hit... HAr ni kommit i ordning? Ska hälsa på dig nån da :)
Trackback