Go mat

Testade härom veckan att göra en av Tinas Cookalong-rätter som jag fastnade för... Blev så himla god...  Testa ni med...

Kantarell-och parmesantoppade färsbiffar



Antal portioner:
4
Ingredienser

500 g blandfärs
 1 st ägg
 2 skivor vitt bröd, utan kanter
 1.5 dl mjölk
 1 st finhackad gul lök
 1 tsk flingsalt
 1 krm malen peppar
 0.5 msk ½ msk smsmör ½ msk vanlig rapsolja till stekning

Topping
 1 l kantareller, 350 g
 1 skalad schalottenlök
 2 st hela skalade vitlöksklyftor
 2 msk crème fraiche
 1 st äggula
 2 dl riven parmesanost
 1 msk 1 msk smör

 1 påse ruccolasallad, 40 g
 1 litet huvud isbergssallad
 2.5 st morot
 1 msk kallpressad rapsolja
 1.5 msk vit balsamvinäger
 1 st zucchini
 1 krm flingsalt
 0.5 krm svartpeppar (malen från kvarn)


Biffarna:
Ugn på 225 grader, Grill
Sätt på stekpannan till biffarna och svampen
Lägg i mjölk och ägg i en skål, smula för hand ner brödet
Finhacka löken, lägg i skålen tillsammans med färsen
Ta i salt och peppar
Forma biffarna, stek i smör och olja, lägg i form

Svampen:
Lägg kantarellerna i pannan
Skiva löken tunt, i pannan
Krossa vitlöken med en kniv, i pannan
Låt steka utan att röra 5 minuter
Salta och peppra
Rör i stekpannan
Lägg upp svampen i skål
Lägg i äggula, parmesan, creme fraiche i skålen, salta och peppra
Lägg på svamptoppingen när biffarna ligger i formen
In i ugnen på grill, 5 minuter

Salladen:
Riv squash och morötter och lägg i en skål. Blanda i olja och vinägern. Lägg ruccolan på toppen utan att vända ner den.
Salt och peppar
Lägg upp på tallrikar
Ta biffarna direkt från ugnen och lägg på tallrikarna



Kommentarer
Postat av: Blaa

Eller hur...lätt som en plätt va???

2009-10-08 @ 16:07:52
URL: http://leifblaa.blogspot.com
Postat av: ANna

va duktig du är! :)

2009-10-08 @ 21:48:32
Postat av: Frida

De såg ju najs ut! Får ja prova i mitt nya kök i värmegården ;) Frida kusin

2009-10-13 @ 18:47:22
Postat av: Jessie

Hej Frida!!

Kul att du hittat hit... HAr ni kommit i ordning? Ska hälsa på dig nån da :)

2009-10-18 @ 09:45:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0