I bakartagen
I torsdags hade jag & Bluppen så himla trist... Bestämde oss för att sätta igång med ett brödbak för att det skulle hända något... Bluppen ringda polaren Wallentin & kollade om de ville komma hit & fika... När vi fått jakande svar var vi ju tvugna att baka nå´t göttigt också...
Blev Ingerts tekakor... Ett lite grövre bröd som passar bra om man går på den slanka... & det gör ju jag :)
Tycker alla ska testa någon gång... Så lätta att t.om Majki skulle klara det... Inget slabb eller kladd heller (recept hittas längst ner i inlägget)
För att kompensera upp nyttigheterna bakade vi en mindre grov vinbärspaj med ett täcke av maräng
Tackar fam. Fröjd/Jansson för en trevlig fikakväll
Här kommer receptet på brödet:
Ingerts tekakor
125g smör eller margarin
3 dl mjölk
3 dl vatten
2 pkt jäst
1 tsk salt
4 msk socker
2½ dl havregryn (gärna fiberhavre)
2 dl grovt rågmjöl
10 dl vetemjöl
Lite grovt rågmjöl till utbak
Smält margarinet i en kastrull.
Häll på mjölken och vattnet och värm till fingervarmt.
Smula jästen i en bunke och häll på degspadet.
I med salt och socker och rör.
Blanda i havregrynen och båda mjölsorterna och arbeta ihop till en kladdig deg.
Klicka med hjälp av en sked upp 16 tekakor på två plåtar
Platta till dem med baksidan på en sked, som du doppat i grovt rågmjöl, till lagom platta tekakor
Låt jäsa ca 20 minuter
Grädda i 200 grader i ca 15-20 minuter
Good luck
Blev Ingerts tekakor... Ett lite grövre bröd som passar bra om man går på den slanka... & det gör ju jag :)
Tycker alla ska testa någon gång... Så lätta att t.om Majki skulle klara det... Inget slabb eller kladd heller (recept hittas längst ner i inlägget)
För att kompensera upp nyttigheterna bakade vi en mindre grov vinbärspaj med ett täcke av maräng
Tackar fam. Fröjd/Jansson för en trevlig fikakväll
Här kommer receptet på brödet:
Ingerts tekakor
125g smör eller margarin
3 dl mjölk
3 dl vatten
2 pkt jäst
1 tsk salt
4 msk socker
2½ dl havregryn (gärna fiberhavre)
2 dl grovt rågmjöl
10 dl vetemjöl
Lite grovt rågmjöl till utbak
Smält margarinet i en kastrull.
Häll på mjölken och vattnet och värm till fingervarmt.
Smula jästen i en bunke och häll på degspadet.
I med salt och socker och rör.
Blanda i havregrynen och båda mjölsorterna och arbeta ihop till en kladdig deg.
Klicka med hjälp av en sked upp 16 tekakor på två plåtar
Platta till dem med baksidan på en sked, som du doppat i grovt rågmjöl, till lagom platta tekakor
Låt jäsa ca 20 minuter
Grädda i 200 grader i ca 15-20 minuter
Good luck
Kommentarer
Postat av: Maloo
Det var länge sen. Nu blev till och med jag sugen på att baka. Men Vinbärskakereceptet då, föll det ur bild eller??
Postat av: Ida
Åh nu ska det bli baka av här så kotten blir nöjd =) Va super gött!!
Trackback