Mintchokladkola
Här kommer receptet på de kolor jag bakade i föregående inlägg... På mosters begäran...
Kolorna är mintchoklad, men om mina hade dålig mintsmak beror det på att jag glömde den... & de var goda även utan :)
Receptet kommer från familjen Hedberg i Stenhammar och traditionen säger att det är mor i huset som skall koka kolan och styvfar (går även bra med en riktig pappa tror jag) och barn skall slå in dem i gladpack i små, små bitar...
Mintchokladkola
4 dl socker
1 dl brun farin
1 dl kakao
1 dl ljus sirap
2 dl grädde
50g smör
Några droppar pepparmyntsolja
Blanda allt utom pepparmyntsoljan i en tjockbottnad kastrull. Koka ca 30 minuter eller tills den klarar kulprovet. Droppa i oljan. Häll upp på bakplåtspapper och ställ att svalan i kyl.
Men Jessica vad gör pappan i ditt hus? På din bild är det ju inget papper eller gladpack på, går det att äta dom utan papper på?
Måste prova =)...
oj, glömde skriva att det vara bara lilla jag...som måste prova...
Lisbet, du kan fråga varenda pappa i hela universum (även de som ej hunnit bli pappor) hur de helst äter kola...med eller utan papper på? ;-)
Lisbet :hahahah nu var du fyndig ;) Jesse.... tvinga inte barnen, jag har ännu mardrömmar om kolorna sedan barn... eller rättaresagt inslagningen av dem....
Det är inte sant, det har inte varit tvång, men Carina tycker vi ska ha små röda snören på varje gladpack-inslagning också, men då har Inge vägrat.
Ja vet... Vi fuskade med gladpacken... Men jag var faktiskt tvungen att slå in de jag la fram när vi firade lite jul på annandagen här... Annars skulle fastnat i varann... Så lite gjorde jag rätt :)
Tack för receptet!
JA, de smakade gott utan pepparmyntsoljan.
Väldigt BRA med arbetsfördelningen som verkar ingå i receptet!återstå att se hur jag lyckas med det?
Hoppas att det är bra med ER på Lindåsen!
Tack för receptet!
JA, de smakade gott utan pepparmyntsoljan.
Väldigt BRA med arbetsfördelningen som verkar ingå i receptet!återstå att se hur jag lyckas med det?
Hoppas att det är bra med ER på Lindåsen!