Godaste fisksoppan
Fisksoppa med saffran & fänkål
Antal portioner: 4
Ingredienser
3 st schalottenlökar , finhackade
3 st vitlöksklyftor, finhackade
2 msk olivolja
1 st fänkål, hackade
1 st morot, hackad
1 st röd paprika, hackade
0.5 st zucchini, hackade
1 liter vatten
3 st fiskbuljongtärningar
1 tsk timjan
1 burk hela tomater, hackade
1 kuvert saffran
2 dl torrt vitt vin
3 msk tomatpuré
3 dl grädde
600 g blandade fiskar efter tycke och plånbok (i kuber)
200 g skalade räkor
salt, tabasco
1. Fräs lök, vitlök och saffran i olivoljan i några minuter, tillsätt sedan fänkål, morot, paprikan och zucchini. Låt allt fräsa ännu någon minut.
2. Tillsätt sedan vattnet, tomaterna, tomatpurén, vinet och fiskbuljongtärningarna och timjan. låt koka försiktigt i 15 minuter, häll i grädden på slutet och smaka av med salt och tabasco. Lägg i fisken någon minut. Servera i djupa tallrikar & toppa med räkor och vitlökscréme fraiche
P.s 1 Ser lite blaskigt ut, men allt det göttiga sjönk till botten
P.s 2 Jag tog tre tallrikar, så god var den :)
Hm, det var så mycket ingredienser så jag orkade inte läsa. Men kanske när jag får ett nytt kök. Då har jag plats på bänkarna för massa massa ingredienser ;)
Bilden ser dock extremt god ut!
Åh.. Det är bara sånt man har hemma... I alla fall i nya kök :) Ne, vet att det är lite mycket grejer, men jag hade inte morot & bara en sorts fisk. Gul lök går lika bra.... Den är iaf värd att prova... Sketgo :)